Să râzi sau sa plângi? S-au închinat și au pupat ani buni oase de porci și de oi într-o mănăstire românească

13

Greseala omeneasca sau inselatorie cu buna stiinta? La manastirea Celic Dere din judetul Tulcea, pelerinii s-au rugat ani buni la niste oase de porci si oi, in loc de moastele sfintilor Epictet si Astion. ( vezi video mai jos).

Moastele acestor sfinti au fost aduse in lacas impreuna cu alte oseminte umane si animale, cu care au fost dezgropate. Dupa ce au fost separate, cele ale sfintilor au stat o vreme in manastire, apoi au fost trimise la Arhiepiscopia Tomisului.

La Celic Dere au ramas astfel oasele fara legatura cu cele sfinte.

Episcopul a recunoscut greseala si a decis sa ingroape oasele de animale in cimitirul manastirii.

Turistilor care vizitau locul nu li se spunea explicit ce contine racla.

Conform realitatea.net, Patriarhia Română a emis in 2014 un ordin prin care a cerut tuturor lăcasurilor de cult din tară să facă un inventar al moastelor, scopul fiind acela de a se stabili care sunt reale si care nu, dar si de a întocmi un catalog, evitându-se astfel închinarea la sfinți falsi.

Conform regulilor bisericesti, moastele trebuie să fie însotite de unul dintre cele trei documente: Certificat de autenticitate (emis de un antropolog), Gramata (emis de un episcop) sau un act de donatie. Se pare că această solicitare a Patriarhiei ar fi venit după ce în mai multe mănăstiri au fost descoperite moaste false, de notorietate fiind un caz din Tulcea, unde oamenii se închinau la niste moaste ce s-au dovedit a fi în final oase de porc.

Mitropolia Moldovei a refuzat să comenteze decizia sefilor ierarhici, dar s-au arătat de acord cu ea. „Este o decizie luată la nivelul Patriarhiei Române pe care, evident, o respectăm. Noi nu putem face nici un fel de declarații pe această temă„, a precizat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei.

Sursa: vreaudreptate.ro, realitatea.net.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

13 COMENTARII

  1. Nu poți sa nu constați că cei care postează păreri împotriva Credinței sunt niște diletanți. De mult este cunoscut rolul Credinței adevărate,repet ADEVARATE în sanogeneza. Dacă nu știți fraților,abtineti-va . Vă faceți de ras,asta denotă PROSTIE și infatuare ( doar prostul se infatuiaza).

  2. Biserica e sponsorizata de niște porci…. De ce sa nu pupam astfel de oase….?am ajuns s-ai pupam pe cei care ne ard de bani impozite și alte taxe,mai stam și cu zilele la coada….hai sa recunoaștem ca suntem noi de vina, dacă suntem îndobitociti de moaște,etc popor prostit de incultura și sărăcie ce sa mai zic de prostie treziți-vă babelor nu mai dă-ți bani la biserica ca nu trăiți mai mult decât va e scris………

  3. Ar trebui sa va inchinati la Dumnezeu nu la oase. Daca ati fi citit Biblia ati sti ca e mare pacat sa te inchini la orive sau oricine altcineva decat lui Iisus si lui Dumnezeu!!! Cred ca suntem singurul popor care crede ca oasele asa zisilor „sfinti” ne scapa de necazuri si ne imbogatesc:)))

  4. Chiar de ar fi fost false, închinarea oamenilor tot s-a urcat la mucenici, și de acolo mai sus, prin iconomia Lui Dumnezeu, nu a fost degeaba, dar cei din vina cărora au ajuns oasele de animal la închinare au păcatul lor.

  5. Cit de tolomaci si tantalai sint uni oameni mintea lor cred ca este incuiata. Eu nu inteleg de ce nu pun mina pe biblie sa o citeasca sa inteleaga la cine sa ceara iertare.

    • DA, SUNT CONSTERNATA SI IN ACELASI TIMP INTRISTATA, VAZAND CAT DE NAIVI SI DE NESTIUTORI, HABOTNICI SI PROSTI POT FI OAMENII!! SA SE INCHINE LA NISTE OASE!!! Sa creada ca un os de mort e mai putrernic decat Dumnezeu cel viu?!! Pai cum sa le raspunda D-zeu daca ei cer si asteapta raspuns de la oase, cum sa le asculte D-zeu cererile daca ei se roaga si pupa oase de morti?! In mintea si conceptia lor, Dumnezeu este un neputincios care are nevoie de oasele mortilor ca sa-i ajute, iar cea mai mare putere din univers o detin oasele.. Doamne Tata ceresc, iarta-i! Cata prostie si jignire la adresa lui D-zeu, care le0a dat viata si s-a jertfit si pentru ei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here