Saskatchewan – ținutul cu cea mai mare întindere de dune din emisfera nordică

0

Articole adăugate recent

Această regiune este puțin populată, cu un climat aspru și cu peisaje de o rară frumusețe.

Saskatchewan reprezintă o provincie de prerie din  Canada. Are o suprafață totală de 651,900 Km².

Provincia  este mărginita la vest de Alberta, la nord de Teritoriile de Nord,  la est de Manitoba,și la sud de statele  Montana  și  Dakota de Nord (ultimele două din S.U.A.).

Saskatchewan

Aici trăiesc 1,12 mil. loc Principalele orașe din regiune sunt Regina (capitala provinciei) Saskatoon,  Prince Albert, Moose Jaw, Yorkton, Estevan, Swift Current.

Regina- capitala provinciei Saskatchewan

Saskatchewan este o provincie fără ieșire la mare. De aceea clima este  continentală, cu ierni severe.

Denumirea  Saskatchewan („râul care curge vijelios” în limba Cree.) provine de la râul care  străbate regiunea. A fost dată de indienii care  locuiau de mii de ani ținutul.

indian cree

Saskatchewan a fost populat de triburi de amerindieni ca Sarcee,  Niitsitapi, Atsina, Cree, Saulteaux, Assiniboine (Nakoda), Lakota și Sioux.

 Primul european care a intrat Saskatchewan a fost Henry Kelsey în 1690. Aceata a ajuns până la râul Saskatchewan, sperând să cumpere blănuri de la  popoarele indigene de aici.

Saskatoon

 Primul record pe care îl deține este cel de a fi singura provincia canadiană pentru care  frontierele sunt paralele și meridianele (are forma unui patrulater).

Saskatchewan are două regiuni naturale principale: Scutul Canadian în partea de nord și Câmpia Interioară în sud. Nordul este acoperit în mare parte de păduri boreale. În apropiere de  Lacul Athabasca se află cele mai mari dune de nisip active (care se deplaseaza) la  peste 58 ° latitudine nordica.

În  sudul  Saskatchewan-ului este o altă zonă cu dune de nisip cunoscută sub numele de „marea dunelor de nisip” Cele doua acoperă o suprafață de peste 300 de Km².

Cypress Hills

Cel mai înalt punct are 1.392 de metri și se găsește  în Cypress Hills, iar cel mai jos punct este malul lacului Athabasca, situat la 213 de metri.

Iată aventura unor tineri în ținutul canadian.

Surse: economy.gov.sk.ca, en.wikipedia.org,tourismsaskatchewan.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here