„Scara către RAI”, o atracție turistică spectaculos de periculoasă devenită de curând ilegală

O scara metalica din munții Ko'olau, din Hawaii, închisă pentru public, atrage amatori de senzații tari din toată lumea. In Hawaii, trasee deosebite pentru drumeții se întâlnesc la tot pasul.

0

Articole adăugate recent

Exista o multitudine de rute perfecte pentru a vedea rasaritul sau apusul, pentru adrenalina sau pentru relaxare, pentru antrenament sau doar pentru plimbare, dar exista un traseu care ofera cate putin din fiecare: un peisaj superb, adrenalina, relaxare, secret si chiar ilegalitate, relatează Huffington Post.

Scara Haiku din O’ahu, supranumita si Stairway to Heaven, scara catre Rai, este in topul preferintelor celor pasionati de drumetii. Aflata in muntii Ko’olau, acoperiti de o vegetatie luxurianta, scara cu 3.922 de trepte conduce catre varful Puu Keahiakahoe.

Constructia, realizata initial din lemn, a fost amplasata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru ca soldatii sa poata avea acces la o antena radio aflata pe munte. in anii ’50, dupa inchiderea bazei militare, scara a trecut in proprietatea Pazei de Coasta, care a decis inlocuirea treptelor cu unele din otel si amplasarea unor rampe in anumite zone.

Conform protv.ro,  turistii se furiseaza pe traseu inca de la primele ore ale diminetii pentru a nu fi prinsi de politie, insa in cazul in care sunt vazuti, risca o amenda de pana la 600 de dolari sau pana la 6 luni de inchisoare. Tocmai de aceea, un grup de rezidenti din Hawaii, care lupta pentru conservarea ei, isi doresc ca vizitarea scarilor sa fie aprobata de lege, iar taxa perceputa sa fie folosita pentru reparatii.

Sursa: debarbati.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Semne că ai mercur în corp. Cum se manifestă intoxicaţia cu mercur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here