Scriitori celebri – obiceiuri ciudate! Scrierile unor mari prozatori se cunosc, însă puțini știu că ei aveau și obsesii.

0

Marii scriitori au avut și unele obiceiuri ciudate, care nu sunt știute de mulți dintre cititori.
Publicația Buzzle ne menționează unele obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimoși, ca Charles Dickens, George Orwell sau Virginia Woolf.

Pentru scriitorii Mark Twain, Marcel Proust, Woody Allen, George Orwell si Edith Wharton (poate și alții) patul era biroul de lucru.
Alții (Charles Dickens, Ernest Hemingway, Philip Roth, Lewis Carroll sau Virginia Woolf)  compuneau stând în picioare. Unii scriau chiar și la mașina de scris stând în picioare.

În prezent, cercetătorii au descoperit că este o metodă bună pentru sănătate.
Scriitorul francez Alexandre Dumas era un iubitor al culorilor. El scria cu roz volumele non-ficțiune, cu albastru romanele de ficțiune și cu galben poeziile.

Virginia Woolf folosea cerneală diferită (verde, violet sau albastră). Deși violetul era culoarea sa preferată, o folosea doar pentru a scrie scrisori.
William Faulkner era un împătimit al băuturii. Bea și când scria. Pe mormântul său se află două sticle de Jack Daniels și Mint Julep.
Stephen King este de părere  că îți  pierde creativitatea dacă se va opri din băut. Mărturisește că nici nu-și mai amintește când a scris „Cujo”.

Honore de Balzac vedea creativitatea în ceștile cu cafea.

Dan Brown se atârna cu capul in jos atunci când nu mai avea creativitate. El a recunoscut acest lucru, menționând că îl ajută să se relaxeze și să se  concentreze mai bine.

Victor Hugo ducea totul la extrem. Dacă avea termene limită pentru o lucrare, cerea unui angajat să îi ia toate hainele din casă pentru a se concentra doar la scris.

Citește mai mult pe: ziare.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here