Cât de sănătoase sunt de fapt legumele congelate?

0

Articole adăugate recent

Legumele congelate, în funcţie de tipul lor, pot fi la fel de hrănitoare ca şi cele crude, cu toate că în cazul primelor conţinutul nutriţional este uşor mai scăzut.

Timpul de păstrare al alimentelor

În funcţie de tipul lor alimentele au o perioadă de păstrare în congelator care poate varia de la o lună sau două până la aproape un an. Potrivit FreezerLabels.net  fripturile de porc sau de vită, dar şi de curcanul sau puiul întreg pot fi ţinute chiar un an congelate.    Viţelul şi mielul trebuie congelate doar 9 luni, iar carnea de peşte între două şi şase luni. Legumele pot fi ţinute, la rândul lor, până la un an de zile.

În ceea ce priveşte fructele şi legumele congelate, în cele mai multe cazuri, ele sunt „procesate” la scurt timp după ce au fost culese, în punctul maxim de coacere. Procesarea constă, mai întâi, în aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere până când acestea sunt pe jumătate fierte.

Dezavantajul este că astfel se pierde o parte din conţinutul de vitamina C şi de vitamine din complexul B. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scăzute. Specialiştii spun că prin această metodă se păstrează o mare parte din substanţele nutritive ale legumelor.

Se pierd sau nu vitaminele din legume

Pentru ca legumele să-şi păstreze vitaminele şi substanţele nutritive trebuie acţionat rapid şi acestea să fie repede congelate. Vitaminele se pierd prin expunere prelungita la lumina (de exemplu, vitamina C se pierde circa 40% in primele 24 de ore de la recoltare).

Nivel mai mare al nutrienţilor la legumele congelate?

Unii specialiştii susţin legumele şi  congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele proaspete, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese. Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese înainte de a fi complet coapte pentru a nu se strica până ajung în magazinele de desfacere

Legume care nu trebuie păstrate la congelator

Potrivit FreezerLabels.net, printre alimentele care nu trebuie păstrate în congelator se numără: salatele, vinetele, cartofii, varza, ridichile sau castraveţii.

Sursa: adevarul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here