Semințele care îți păstrează sănătoasă inima – motorul vieții!

0

Comparativ cu alte alimente, semințele sunt ieftine, au un mare conținut de substanțe nutritive și protejează aparatul cardiovascular. Folosindu-le în alimentația zilnică putem  beneficia din plin de calitățile lor curative!

Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în proteine și acizi grași. Asigură vitamină E, cu puternic rol antioxidant și cardioprotector. Se recomandă în hipertensiune, ischemie cardiacă şi ateroscleroză. O cană cu seminţe crude de floarea-soarelui, consumate zilnic, îţi dau necesarul zilnic de magneziu, care împiedică creşterea tensiunii arteriale şi formarea cheagurilor de sânge.

Semințele de dovleac sunt recomandate nu doar pentru beneficiile lor remineralizante şi vitaminzante, ci şi pentru rolul lor de protecție cardiovasculară. Scad nivelul colesterolului „rău”, favorizând circulaţia sangvină Împiedică apariţia aterosclerozei. Prin conţinutul de potasiu, aceste seminţe normalizează tensiunea arterială. O mână de seminţe de dovleac crude sunt recomandate pentru consum zilnic, timp de o lună. Uleiul semințelor de dovleac este un foarte bun protector al inimii.

Semințele de in au de două ori mai mulţi acizi graşi esenţiali omega 3 decât peştele. Sunt bogate în fibre, vitamine şi în minerale. Pentru afecțiuni  cardiovasculare, una-două capsule de ulei de seminţe de in pe zi ajută la scăderea tensiunii, la reducerea nivelului de colesterol şi al trigliceridelor. Scade astfel riscul de infarct şi de atac vascular cerebral.

Semințele chia, denumite de specialiști Silva Hispanic si cunoscute sub denumirea chia. Uleiul semințelor este recunoscut pentru concentrația ridicata de Omega-3. 64% din componenta alimentului consta in acest acid gras polinesaturat.
Sunt mai bune decât alte vegetale:

  • au mai mulți antioxidanți decât murele
  • au mai multe fibre decât fulgii de porumb
  • au mai mult calciu decât laptele
  • au mai multe proteine, fibre si calciu decât semințele de in

Se recomandă pentru slăbit, diabet, boli cardiovasculare.

Surse: http://clickpentrufemei.rostirileprotv.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here