Septembrie fără elevi în bănci! Ministrul Educației ia în calcul ca școlile să rămână închise și în toamnă.

0

Articole adăugate recent

Ministrul Educației, Monica Anisie, a recunoscut că este luat în calcul scenariul România să fie lovită de un nou val al epidemiei în toamnă, iar unitățile de învățământ să nu fie redeschise în septembrie. Potrivit acesteia, Ministerul Educației și-a propus, în această perspectivă, se se asigure că fie care elev va avea acces la tehnologie.

„Dacă, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Anisie, într-un interviu pentru Antena 1.

Aceasta a vorbit despre dotarea elevilor astfel încât toți să aibă acces la cursuri on-line, în contextul în care, în momentul actual, 4 din 10 elevi nu au avut această posibilitate și nu au participat.

„Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. În același timp Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a mai declarat Anisie, pentru sursa citată.

În ceea ce privește materia care ar fi trebuit predată în săptămânile în care cursurile au fost suspendate, ministrul a spus că ea va fi recuperată, iar programa va fi adaptată în acest sens, astfel încât să nu-i încarce prea mult pe elevi. „Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi”, a exemplificat Monica Anisie, la Antena 1.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Mâncați șorici în această perioadă, după ce tăiați porcul? Ce trebuie să știți despre acest produs provenit de la porc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here