Articole adăugate recent

Anxietatea (sau neurotism) este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de teamă, nesiguranță,  tulburare. Ea afectează peste 14% din populația Terrei. Simptomele acuzate de pacienți care suferă de anxietate sunt de natură fizică, mulți dintre ei nefiind conștienți ca la baza problemelor stă aceasta.

Tulburările de anxietate pot cuprinde: anxietate generalizata, fobia sociala, fobii specifice (ex. fobia de insecte, frica de spatii deschise sau închise), atacul de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva și stresul post-traumatic.

Anxietatea reprezintă o problema foarte frecvent întâlnită in viața de zi cu zi.

Daca suferiți de anxietate puteți respecta următoarele sfaturi :

O baie caldă– vă va liniști simțurile. Pentru a-i spori efectele, adăugați în apă puțin ulei de levănțică. Se folosește pentru relaxarea sistemului nervos. Daca nu aveți timp de o baie caldă, ungeți-vă cu puțin ulei de levănțică pe tâmple si pe frunte si relaxați-vă timp de câteva minute.

Respirați încet si profund – astfel vă controlați rapid starea de anxietate.

Beți ceva soporific –un ceai relaxant, în care puneți: flori de portocal de Sevilla, levănțică si lămâie. Este foarte bun. Oricare dintre aceste ceaiuri băute înainte de culcare vor favoriza somnul.

Nu agravați simptomele – beți în cantități mici ceai, cafea sau cola (o ceașcă pe zi). Reduceți consumul de vin, bere si alte băuturi alcoolice.

Exerticiile aerobice –un excelent remediu pentru anxietate. O plimbare in ritm vioi timp de 30 de minute stimulează eliberarea de endorfine, substante chimice care blochează durerea si vă îmbunătățesc starea de spirit.

Sursa: viatasisanatate.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here