Silviu Iştoc, medicul român care salvează vieţi nenăscute!

Un medic bucureştean, pregătit în Germania, ajută pacientele cu probleme să aducă pe lume copii sănătoşi

0

Articole adăugate recent

Silviu Petrişor Iştoc (36 de ani), medic bucureştean specialist în obstetrică-ginecologie, a avut posibilitatea să rămână în Germania şi să profeseze acolo, dar s-a întors în ţară pentru că, spune el, „mi-am dat seama că sunt foarte multe lucruri pe care le iubesc la ţara mea, lucruri pe care le-am conştientizat abia când am plecat. În Germania am lucrat trei luni şi a fost de ajuns să-mi dau seama că se poate face treaba şi la noi în ţară”.

Numeroasele intervenţii chirurgicale invazive, dintre care două deosebit de complicate, de extirpare a unor uriaşe tumori uterine, i-au adus renumele de doctor care poate salva vieţi, unele încă nenăscute. Mai mult decât atât, îşi respectă meseria, dar şi pacientele sale, acordând tuturor o şansă, indiferent de condiţia socială sau de nivelul de educaţie. În urma intervenţiilor tânărului medic, multe femei au născut copii sănătoşi, deşi alţi doctori nu le mai dădeau anterior nicio şansă pentru a deveni mame.

Cea mai mare satisfacţie o am atunci când fac lucruri pe care alţii le consideră imposibile, faptul că pot ajuta un om căruia i s-a spus în alte clinici că nu mai are nicio şansă.” a declarat medicul Silviu Iştoc.

Într-un interviu acordat revistei Viitorul României, medicul Silviu Iştoc dezvăluie, pe larg, evoluţia sa de la puştiul de 8 ani care simţea că va deveni doctor şi până la medicul de succes de astăzi care se împarte între două spitale de stat şi o clinică privată. Face totul cu pasiune şi determinare, încrezător în faptul că sistemul de sănătate din România se va schimba în bine.

Vorbind despre cazurile complicate din cariera sa de specialist în obstetrică-ginecologie, Silviu Iştoc, recunoaşte cu modestie că nici acum nu-i vine să creadă că a reuşit:

Am avut cazuri de extirpare tumori şi ulterior pacientele respective să rămână însărcinate. La un moment dat, ştiind că mă ocup de treaba asta, a venit la mine o pacientă cu burta foarte mare. Iniţial am crezut că era o sarcină înaintată, semestrul 2 spre 3, ca mai apoi să aflu că nu era o sarcină, ci o tumoră care îi ocupa aproape întreg abdomenul. Mi-a arătat operaţiile propuse de alţi medici, toată lumea îi propusese extirparea uterului şi a ovarelor, cu imposibilitatea de a mai procrea vreodată, la vârsta de 26 de ani. I-am făcut un RMN, nu am înţeles mare lucru din el şi până la urmă am hotărât să fac o operaţie minim invazivă, să elimin tumora şi restul să rămână acolo, lucru care era considerat complet imposibil la vremea respectivă.”

Întrebat dacă nu s-a temut de eşec, doctorul a răspuns:

„Drept să fiu, nici eu nu am crezut că se poate, dar am avut plăcuta surpriză ca după câteva luni pacienta să rămână însărcinată. Nici acum nu ştiu cum am reuşit să scot acea tumoră şi să salvez uterul şi ovarele. Am făcut mai multe inovaţii în timpul intervenţiei, însă după mai multe ore de operaţie, cu ajutorul unui chirurg care m-a sprijinit foarte mult, am reuşit să scot tumora şi teoretic pacienta să poată să conceapă o sarcină şi să o ducă până la final. Aceasta cred că este cea mai mare realizare a mea de când sunt medic, nici acum nu-mi vine să cred ce am reuşit.”

A extirpat un fibrom dintr-un uter în care era o sarcină de şapte săptămâni

Un alt caz foarte interesant a fost cel al unei paciente cu un fibrom de aproximtiv 20 de cm. La o privire mai amănunţită am observat după fibrom, în capătul celălalt al cavităţii abdominale, uterul în care era o sarcină de şapte săptămâni. Era oarecum condamnată să piardă sarcină pentru că întreg abdomenul era ocupat de acea tumoră. Mai fusese la doi profesori înainte, care nu i-au dat nicio şansă, i-au recomandat să întrerupă sarcina, să elemine tumora, apoi să încerce din nou să rămână însărcinată. Scopul meu era să elimin tumora, dar fără să afectez în vreun fel sarcina. Am căutat în literatură de specialitate, mai existaseră astfel de cazuri în trecut. Se spune că de o gravidă nu te atingi, nu o operezi, pentru că riscul de sângerare este atât de mare, încât pot apărea multe complicaţii. I-am propus femeii eliminarea tumorii fără a pierde sarcina, a acceptat bineînţeles, iar acum intră în semestrul trei de sarcină şi se simte foarte bine. Acesta este încă un caz de care mă simt legat. Nici acum nu-mi vine să cred că am reuşit când mă uit la RMN şi văd dimensiunile tumorii.

Acum, medicul Silviu Iştoc este căutat de femei din toată ţara care doresc să se opereze. Citeşte întreg interviul AICI.

Sursa: viitorulromaniei.ro

 

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here