Exercițiu de clasa a IV-a, dar pe care mulți adulți nu știu să-l rezolve corect. Iată de ce rezultatul NU este 1 (unu)

1

Exercițiul acesta se regăsește in manualele de matematica de clasa a IV-a, copiii studioși li rezolva in doua minute, dar unii adulți greșesc când vine vorba de răspunsul corect.

Principala eroare se produce fiindcă nu se respecta ordinea operațiilor. Așadar, iată de ce rezultatul 1 este greșit. Acest exercițiu a primit mii de comentarii pe rețelele de socializare, scrie stiriactuale.net

Există numeroase filmulețe prin care se demonstrează că rezultatul corect nu este 1, ci 9. (vezi mai jos unul dintre ele)

Așadar: de ce sunt oamenii atât de bulversați când li se cere sa rezolve exercițiul: 6 : 2 (1+2) = ???

S-au iscat adevărate dispute in mediul online, care mai de care venind cu un alt răspuns. Cum se rezolva acest exercițiu si care este rezultatul corect. Foarte simplu, respectam ordinea operațiilor.

Întâi se rezolvă paranteza. In speța, adunarea. In exercițiile de matematica se folosesc trei tipuri de paranteze. Acestea sunt: acolade { }, drepte [ ] si rotunde ( ), si apar întotdeauna in pereche.

Efectuam mai întâi operațiile din parantezele rotunde, apoi scriem din nou exercițiul si transformam parantezele acolade in paranteze drepte, iar parantezele drepte in paranteze rotunde, punând in locul parantezelor rotunde rezultatul obținut.

Continuam tot cu efectuarea operațiilor din parantezele rotunde – ( ) -, scriem din nou exercițiul, transformând parantezele drepte – [ ] – in paranteze rotunde – ( ) -, avand grija sa înlocuim rezultatul obținut anterior.

Am ajuns la ultimele operații din parantezele rotunde, pe care le vom efectua.

Trebuie precizat ca atunci când efectuam operațiile din parantezele rotunde ținem cont de ordinea efectuării operațiilor: întâi operațiile de ordinul II (înmulțirea si împărțirea), apoi cele de ordinul I (adunarea si scăderea).

Niciun semn intre 2 si rezultatul parantezei înseamnă înmulțire. Operația are același ordin, drept pentru care se va rezolva in ordinea fireasca, de la stânga la dreapta.

Iata ordinea corecta:

1 + 2 = 3

6 : 2 = 3

3 x 3 = 9. Deci 9 este răspunsul exercițiului. Nu credeți? iată mai jos un filmuleț care vine să demonstreze acest lucru, pas cu pas.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here