„Sunt de profesie descurcăreţ”- povestea unui român plecat fără un ban în buzunar. Conduce o afacere unică în lume

1

Tânărul român a plecat la Paris, la studii. Din Franţa nu a mai ajuns acasă, ci în Cambodgia. Este povestea lui Valentin Pawlik, un român care conduce o afacere unică.Valentin Pawlik și-a deschis în Cambodgia singurul complex de corturi de lux de pe Glob.

„4 Rivers Floating Lodge” este un hotel de 2.000 m2, format din 18 corturi. A investit 1 000 000 de dolari în plasmele şi wi-fi-ul de pe malul râului Tatai. Acolo vin mii de turişti, dar şi jurnalişti de la publicații importante. Tariful pentru o singură noapte porneşte de la 200 de dolari.

Deși este inginer mecanic, Valentin Pawlik nu a profesat niciodată în domeniul pentru care s-a pregătit. Se consideră „de profesie descurcăreţ” şi spune că „să conduci oameni e cea mai bună şcoală”.

Spera să găsească la Paris o firmă franceză care lucrează şi în România şi să se întoarcă acasă. Însă a constatat că „la Paris, covrigii nu sunt buni şi câinii nu îi poartă pe coadă”.

Valentin a întâlnit doi francezi care organizau croaziere în Cambodgia, pe fluviul Mekong: „Aveau nevoie de un director general şi au văzut în mine ceva ce eu nu văzusem”, povesteşte acesta.

Cu toate că nu lucrase niciodată în turism, a acceptat provocarea. Astfel a ajuns în Cambodgia, țara pe care fie o iubeşti, fie o urăşti: „Încă nu s-a văzut omul care să-i rămână neutru”, afirma Valentin.

După cinci ani, timp în care a condus firma francezilor, s-a hotărât să îşi încerce norocul pe cont propriu. Vroia să facă un complex de cabane plutitoare din lemn, dar sora lui i-a dat o altă idee, aceea de a folosi corturi.

„Din punct de vedere tehnic şi al marketingului, ideea mi s-a părut excelentă. Corturile sunt mai uşoare decât o cabană şi se montează mai uşor”, a explicat Valentin.

Astfel, tot complexul a fost terminat în 7 luni. Locul unde au fost amplasate corturile l-a găsit cu ușurință. „Am prieteni români care lucrează în conservarea pădurilor din Cambodgia. Am vizitat de câteva ori satul Tatai din masivul Cardamom şi m-a cucerit imediat. E de o frumuseţe deosebită: jungla virgină, munţii, râurile largi, totul este superb”, a spus el.

Sursa: gandul.info


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here