Sunt șanse mari ca Lenin să fie îngropat, după 92 de ani! Cât se plătește anual pentru întreținerea fostului lider bolșevic?

0

Articole adăugate recent

Chestiunea înmormântării lui Vladimir Ilici Lenin este subiect de dezbateri încă din epoca Perestroikăi iar discuțiile sunt tot mai aprinse în fiecare an în preajma zilei de naștere a acestuia sau a aniversării Revoluției din Octombrie.

De curând, în Rusia, s-a realizat un sondaj de opinie legat de rămășițele lui Vladimir Ilici Lenin. Conform sondajului făcut cu ocazia zilei de naștere a liderului bolșevic( 22 aprilie), 60% dintre ruși sunt de acord cu înmormântarea lui Lenin.

Din acest procentaj fac parte cei care spun că fondatorul Uniunii Sovietice trebuie îngropat cât mai curând posibil cât și cei care spun că generația care l-a îndrăgit pe Lenin ar trebui întâi să dispară.  Dintre cei intervievați, 32% vor ca  trupul lui Lenin să rămână în mausoleul de lângă Kremlin în starea actuală, scrie rt.com.

Chestiunea înmormântării lui Vladimir Ilici Lenin este subiect de dezbateri încă din epoca Perestroikăi iar discuțiile sunt tot mai aprinse în fiecare an în preajma zilei de naștere a acestuia sau a aniversării Revoluției din Octombrie.  Partidul Rusia Unită lansase în anul 2011un vot pe internet unde cetățenii își puteau exprima opțiunea legată de această chestiune.

Rezultatul arăta că 70% dintre participanți susțineau ideea înmormântării.

Trupul lui Lenin este conservat de oamenii de știință ruși, de 92 de ani. Lenin a decedat în anul 1924 iar de atunci se investesc constant bani în conservarea fostului lider bolșevic.  Guvernul de la Moscova plătește  anual circa 200.000 de dolari pentru întreținerea corpului neînsuflețit.

Sursa:jurnalul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here