„Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”! Mesaj pentru România

„Vă rog nu ne ucideți urșii. Trebuie să faceți asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteți bucura de viață?”

5

În România sosesc anual sute de vânători străini, care nu dau doi bani pe protejarea speciilor pe cale de dispariție în Europa. Anca T. anunța pe rețelele de socializare un caz al unei firme din Scotia care organizează excursii de vânătoare pe teritoriul romanesc.

Ea a fost profund indignată de poza postata pe Facebook de un vânător care a ucis cu sânge rece un urs brun. I-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. mesajul: „Vă rog nu ne ucideți urșii. Trebuie să faceți asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteți bucura de viață?”.

A primit însă un răspuns de-a dreptul revoltător.

„Da, vom ucide toți ursii voștri, toate pasările voastre din Delta Dunării, toți cocoșii de munte, toți mistreții si toți cerbii. Sunteți o țară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupți si asta meritați”, scria britanicul, care câștigă foarte bine din afacerea pe care a dezvoltat-o.

Hunting and Sporting Scotland Ltd cere un tarif de 4.500 de euro la o excursie de vânătoare a urșilor bruni în Romania,dar nu este singura organizație  care face acest lucru. Sunt firme străine care se întrec în a organiza vânătoarea de cerbi, capre negre, si lupi, cu toate că sunt specii protejate prin lege.

Romania are cea mai mare populație de ursi bruni din Uniunea Europeană, aproximativ 40% , dar specia este din ce in ce mai rară si în țara noastră. Au fost distruse habitate naturale ale ursului carpatin pentru dezvoltarea  așezărilor umane. La declinul populației de urs brun contribuie și vânătorii, care se bucură de legislația slabă din domeniu si vânează ursi, peste limitele stabilite de lege.

Sursa:obiectivonline.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


5 COMENTARII

 1. Pai asa si ne trebuie, daca Ministarul mediului doarme!
  Tiriac nu a organizat si el vanatori de mistreti si ursi ?
  ONG urile care se tot bat in piept ca fac si dreg , CE vor sedii in bucirul Bucurestiului ce fac? Vor doar de la stat ajutor( material si banesc)?
  e o idee buna cu organizarea de vanatoare a celor ce vaneaza 🙂
  cine seamana … vanatoare, de vanatoare piere, parca asa se spune, nu?
  bafta !

 2. Ba, dute-n orasul din Croatia, in comuna din Italia, in satul din Ungaria, in „unitatea monetara” din Botswana poate vrei si-n publicaia electronica din Africa ori in revista avangardistă românească scoasă într-un singur număr apărut în 1931, insa, eu propun sa „te faci mic si sa te duci acasa” ori sa te dai in intelesul romanesc al expresiei si Romania AR TREBUI SA VA DECLARE PE TOTI CEI CARE AU OPINII PRECUM A TA, PERSONA NON GRATA!
  MIZERABILILOR, COCALARI, PARVENITI CA SI POLITICIENII DAMBOVITENI PE CARE-I INVOCI!!!!!
  MARS IN G… M… DE-MPUTIT !!!

 3. Daca insa fata i-ar fin scris scotianului ca va organiza contra cost evident 20 ooo dolari SUA , o vanatoare in care vanatul sa fie vanatorii scotieni care au venit in Romania si au ucis acele animale ? Un ucigas profesionist cam atat ia pentru fiecare victima, de acest nivel, ucisa !!!???

 4. Avor tonul asta gro haie despre romania dupa ce si a prizat cocaina.Cu ce drept ucid jegu rile astea niste animale magnifice?Mincaiar ciorile si spinzuratorile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here