Articole adăugate recent

Persoanele interesate pot afla cum își vor lua banii înapoi pentru taxa de poluare stabilită abuziv. Proprietarii de mașini care au fost nevoiți să plătească taxa de poluare, între anii 2007 si 2013, vor primi banii înapoi de la statul român.

În sprijinul lor este dată o ordonanță publicată deja în Monitorul Oficial. Cererile de restituire a taxei vor putea fi depuse la ANAF după ce vor fi publicate si normele de aplicare. Banii au fost plătiți toți odată pentru taxa respectivă , dar se vor recupera eșalonat  de la stat în 5 ani, precizează stirileprotv.ro.

În cazul în care ați înmatriculat mașina în cadrul  intervalului de timp cuprins între 1 ianuarie 2007 si 1 martie 2013 si nu ați recuperat în instanță taxa de primă înmatriculare, taxa auto sau taxa de poluare, indiferent cum s-a numit – statul roman va da banii înapoi.

Veți merge la ANAF unde depuneți buletinul, chitanța sau ordinul de plată a taxei, completați cererea tip de la ANAF si prezentați actele mașinii. Ulterior, statul roman va vira banii într-un cont.

Cererile de restituire se soluționează în 45 de zile, iar restituirea taxei propriu zise si a dobânzii aferente se eșalonează pe 5 ani. Astfel, în fiecare an veți primi cate 20%.

Veți putea solicita returnarea taxei de poluare peste câteva zile, spun surse din cadrul Ministerului Mediului, când normele metodologice vor apărea in Monitorul Oficial. Acestea trebuie să lămurească o problema complicată: Cine are dreptul să ceară restituirea taxei de poluare? Primul proprietar, care a înmatriculat mașina, sau actualul proprietar care a cumpărat-o?

 Statul roman a decis sa restituie taxa de poluare pe cale administrativă după ce a pierdut numeroase procese intentate de șoferi.

 Rămâne însă în vigoare timbrul de mediu din 1 martie 2013. Daca recuperați taxa, în cazul în care vindeți mașina, cumpărătorul va fi obligat să plătească timbrul de mediu.

Sursa:nasul.tv


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here