Articole adăugate recent

Poate că nu știați, dar a fost inventat telefonul mobil care nu trebuie încărcat niciodată.  Cercetători de la Universitatea din Washington au creat un prototip de telefon mobil care nu necesită o baterie pentru a funcționa.

Prototipul consumă 3,5 microwați și utilizează puterea ambientală de la semnale radio și lumină. Are instalate celule solare „de dimensiunea unui bob de orez” – pentru a transmite semnalul către o stație de recepție aflată la cel mult 15 metri distanță.

Prototipul este fabricat din materiale simple: butoane capacitive, o placă de circuit și alte componente. Cei care lucrează la proiect au reușit să creeze o stație de emisie/recepție capabilă să transmită semnalul cu o cantitate mică de energie.

Ei vor să îmbunătățească prototipul prin adăugarea unui display de tip e-ink cu capabilități de streaming video și criptare pentru a face apelurile mai sigure.

Vamsi Tall, unul dintre cercetători, afirma că tehnologia dezvoltată ar putea face ca telefoanele mobile fără baterii să devină comune.

„Imaginați-vă că în viitor toate turnurile de telefonie mobilă sau routerele Wi-Fi ar putea folosi tehnologia noastră. Dacă fiecare casă are un router Wi-Fi, puteți obține acoperire pentru telefonul mobil peste tot”, a declarat el.

Sursa: digi24.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Descoperire neașteptată în corpul uman. A fost găsit un nou organ care se află în gât, care va ajuta in găsirea unui tratament contra cancerului
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here