Testul cu stafide care prezice cât de inteligent este copilul tău

0

Copiii care dovedesc autocontrol la testul cu stafide se descurcă mai bine la şcoală.

Noile cercetări în domeniu au descoperit un test aparent banal care implică stafide, ce poate prezice cât de inteligent va fi un copil la vârsta de opt ani. Pentru verificarea controlului de sine al copiilor, studiul a început cu un test aplicat copiilor mici, având vârsta de 20 de luni. S-a determinat cât timp au rezistat micuţii fără să mănânce fructele deshidratate, într-o perioadă prestabilită de 1 minut.

Cei care nu au mâncat stafidele înainte de a se epuiza timpul alocat, au avut performanţe intelectuale mai târziu, la școală, faţă de cei care au început imediat să mănânce.

Copiii sunt monitorizaţi pentru a vedea dacă vor lua stafida.
Copiii sunt monitorizaţi pentru a vedea dacă vor lua stafida.

Copiii născuți prematur au fost, cu precădere, cei care au luat stafide înainte de terminarea timpului alocat. De aici, cercetătorii au constatat că un copil care este născut prematur prezintă o capacitate de autocontrol inferioară şi, cel mai probabil, abilităţi de atenţie şi concentrare sărace precum şi performanţe intelectuale scăzute la vârsta de 8 ani.

Academicienii de la Universitatea din Warwick au constatat că acei copii care nu şi-au putut inhiba comportamentul atunci când au fost mici, nu au avut nici rezultate la fel de bune la şcoală ca şi colegii lor, şapte ani mai târziu.

Acest lucru va ajuta experții în educaţie să identifice de timpuriu dacă un copil va avea nevoie de sprijin suplimentar la şcoală şi pot interveni mai devreme pentru a face acest lucru. Psihologii au folosit în testul lor o stafidă și un pahar din plastic. Stafida a fost pusă sub paharul opac astfel încât copiii să poată ajunge cu uşurinţă la el.

După trei serii de formare copiii mici au fost rugați să aștepte până când li s-a spus că ar putea atinge și mânca stafida. Profesorul de psihologie Dieter Wolke a spus: „Acest experiment ușor, de cinci minute de joc cu stafide, reprezintă un instrument nou şi promiţător pentru a anticipa nivelul de atenție și învățare la copiii născuţi prematur și la termen.

Cei care nu au mâncat stafida s-au descurcat mai bine la școală
Cei care nu au mâncat stafide s-au descurcat mai bine la școală

„Rezultatele indică, de asemenea, pentru potențialii copii cu deficienţe, căi inovatoare pentru intervenţia timpurie”, a adăugat Wolke. Studiul a început în Germania, în 1985 și este încă în curs de desfășurare. În timpul studiului, 558 de copii născuți de la 25 până la a 41-a săptămână de sarcină, au fost evaluaţi în ceea ce priveşte autocontrolul, când aveau vârsta de 20 de luni. Rezultatele celor născuți prematur (de la 25 până la 38 de săptămâni) au fost comparate cu ale celor născuţi la termen, sănătoşi (între 39 şi 41 de săptămâni).

În jurul vârstei de opt ani, aceiași copii au fost evaluaţi de către o echipă de psihologi şi pediatri, folosind trei evaluări de comportament diferite (ale mamelor, ale psihologilor şi ale întregii echipe de cercetare). Au fost evaluate performanţele intelectuale la matematică, lectură și scriere. Julia Jaekel, autorul principal al studiului, cercetător onorific la Universitatea din Warwick şi profesor asistent de studii pentru copii și familie de la Universitatea din Tennessee, Knoxville, a declarat: „Aceasta constatare este pentru noi o piesă-cheie în puzzle-ul analizării performanţelor reduse pe termen lung, după naşterea prematură”.

Cercetătorii cred că identificarea problemele cognitive de timpuriu ar putea duce la dezvoltarea unei educații adaptate pentru a ajuta aceşti copii să aibă rezultate bune la școală și mai târziu, ca adulţi. Studiul a fost publicat în „Jurnalul de Pediatrie”.

Sursa: Daily Express


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here