Țin loc de medicamente! Urzicile cu usturoi, hrean si mămăligă vă fortifică organismul

0

Articole adăugate recent

Rețeta de urzici cu usturoi, hrean si mămăliga este una simplă. Cu 500 g de urzici, prepari o bunătate de mâncare. In apa clocotită puneți o linguriță de sare si o jumătate de linguriță de bicarbonat (pentru păstrarea unei culori verzi a urzicilor).

Fierbeți urzicile spălate timp de 15 minute, după care le scurgeți intr-o strecurătoare, dar nu aruncați zeama. Se poate bea, dar o mică parte din zeamă va fi folosită mai târziu, tot la prepararea mâncării.

După strecurare, urzicile se toaca mărunt, se freacă cu doua linguri de făina, ca să se lege mai bine. Apoi se pun intr-o cratiță cu puțin ulei încins, de nuca de cocos sau măsline. In cratița in care le căliți. Puneți un polonic de zeama rămasă de la fiert, pentru ca altfel ele devin prea uscate si se întăresc de la făină. Amestecați des, ca sa se omogenizeze.

Preparatul se tine pe foc maximum zece minute, până când devine păstos ca o ciulama. Striviți usturoiul si radeți hreanul, in timp ce amestecați periodic in cratiță. Stingeți focul si lăsați un pic sa se răcească, apoi adăugați usturoiul pisat. După ce faceți si mămăliga, puneți urzicile pe o farfurie si presărați deasupra hrean ras. Înainte de a-l așeza peste urzici, hreanul ras trebuie stropit cu oțet, pentru a-i reduce tăria.

Sursa: kilocalorii.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here