Tokes – declarație şoc! „Este jignitor că România şi-a pus Ziua Naţională la data de 1 Decembrie”

„Este ziua în care am pierdut Transilvania ...”

3

Cunoscutul europarlamentar maghiar, Laszlo Tokes, declara miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că minoritarii maghiari nu se pot bucura de Ziua Naţională a României, nota ebihoreanul.ro, citat de flux24.ro.

„Este jignitor că România şi-a pus ziua naţională la data de 1 Decembrie, care este o dată jalnică pentru cetăţenii maghiari din România”, spunea europarlamentarul.

Tokes a mai afirmat că maghiarii „nu pot împărtăşi această sărbătoare” pentru că „este ziua în care am pierdut Transilvania, am devenit minoritari şi asupriţi”.

Tot el declara că majoritatea românească ar trebui să aleagă o altă dată pentru ziua naţională, cum ar fi cea a declanşării revoluţiei din decembrie 1989, dar a refuzat să o precizeze explicit.

„Nu este de datoria mea să le dau sfaturi fraţilor români”, a mai zis Tokes.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


3 COMENTARII

    • Tokes al tau e un tradator smintit. Romania l-a propulsat in lumina reflectoarelor, acum el musca de fund statul in care s-a nascut, care l-a hranit si educat.

  1. Cui dracu ii pasa ca ungurii nu sunt bucurosi de ziua nationala a romanilor? Ce, congolezii sunt bucurosi? Sterge-ti spumele, tokes draghe, ca strica la sanatate… 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here