Topul celor mai frumoase 10 târguri de Crăciun din Europa (FOTO)

0

Articole adăugate recent

În primele zile ale lui decembrie, s-au instalat confortabil, în cele mai frumoase pieţe ale oraşelor lor, tradiţionalele târguri de Crăciun. Din căsuţele de lemn frumos decorate şi strălucitoare, evadează paradisiace arome de turtă dulce, vin fiert şi castane coapte.

Parada produselor artizanale, gastronomice şi decorative invită trecătorii să profite şi să se bucure de Spiritul Crăciunului. Vom face un scurt tur al Europei şi o selecţie a celor mai frumoase târguri de Crăciun din acest an.

Strasbourg – cel mai mare târg de Crăciun din Europa

Începând cu anul 1570, Strasbourgul îşi  organizează  fabulosul târg de Crăciun, la poalele catedralei. Circa 300 de căsuţe din lemn organizate în peste o duzină de „sate” precum şi cel mai mare brad natural de Crăciun din Europa se răsfaţă, în fiecare an, în Place Kleber. Piaţa a devenit astfel o atracţie turistică în sine.

Târgul de Crăciun din Strasbourg
Târgul de Crăciun din Strasbourg
Târgul de Crăciun din Strasbourg
Târgul de Crăciun din Strasbourg

Dresda – cel  mai vechi târg de Crăciun

Târgul de Crăciun din Dresda datează din 1434, fiind cel mai vechi târg de acest fel. Este situat în vechiul cartier Loschwitz şi ca şi târgurile din  Alsacia, etalează, în special  produse tradiţionale locale, cum ar fi apetisanta pâine caldă cu  brânză, șuncă și smântână sau excelentul vin fiert condimentat , Glühwein.

Târgul de Crăciun din Dresda
Târgul de Crăciun din Dresda

Viena – unul dintre cele mai  încântătoare târguri de Crăciun

Magia Crăciunului adăugată Vienei, care este deja renumită prin frumuseţea ei, a transformat târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, Rathausplatz, într-un loc fermecat. Pe lângă produsele de patiserie tradiţionale şi băuturile calde, aici sunt organizate şi ateliere de gătit şi de bricolaj pentru cei mici.

Târgul de Crăciun din Viena
Târgul de Crăciun din Viena

Dublin – cel mai „familial” târg de Crăciun

Aplasat pe docuri, târgul de Crăciun din Dublin, Irlanda, impresionează prin standurile extrem de luminoase şi prin atmosfera de familie pe care o creează.

Târgul de Crăciun din Dublin
Târgul de Crăciun din Dublin

Liège  – cel mai festiv târg de Crăciun

Atracţia o reprezintă cele 190  de căsuţe din lemn, care atrag anual peste un milion de vizitatori, dar şi patinoarul şi o pistă de săniuş. Locul reprezintă mai mult decât un târg de Crăciun, prin promovarea folclorului autentic şi prin atmosfera de sărbătoare.

Târgul de Crăciun din Liège
Târgul de Crăciun din Liège

Londra – cel mai „magic” târg de Crăciun

Există mai multe târguri de Crăciun în Londra: Târgul de Crăciun Southbank, (unul dintre cele mai populare), Hyde Park sau Canary Wharf. Cel mai impresionant  nu este nici pe departe cel mai mare sau cel mai modern. Este vorba despre târgul de Crăciun din Greenwich, ușor excentric și recunoscut pentru magazinele sale de antichități de toate felurile în care se găseşte tot farmecul vechii Londre, unde britanicii beau vin fiert cu scorțișoară și gustă prăjituri cu fructe confiate.

 Târgul de Crăciun din Greenwich
Târgul de Crăciun din Greenwich
Târg de Crăciun din Londra
Târg de Crăciun din Londra

Basel – unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun

Principalul târg de Crăciun din Basel, Elveţia, are loc în Barfusserplatz şi ca peste tot unde se organizează în centrele vechi ale oraşelor, aerul medieval al clădirilor sporeşte magia unei asemenea sărbători în care toată lumea, indiferent de vârstă, se simte din nou un copil.

Târgul de Crăciun din Basel
Târgul de Crăciun din Basel

Valkenburg – cel mai original târg de Crăciun

Deosebit de târgurile de Craciun standard, acesta se afla în întregime sub pământ, în interiorul peşterii Velvet (Olanda). În plus pe lângă standuri, cadouri, mâncare şi băuturi, aici se găsesc minunate picturi şi sculpturi, expuse în galerii. Acest târg se organizează de peste 30 de ani.

Târgul de Crăciun din Valkenburg
Târgul de Crăciun din Valkenburg
Târgul de Crăciun din Valkenburg
Târgul de Crăciun din Valkenburg

Praga – cel mai romantic târg de Crăciun

Praga este deja un oraş romantic prin excelență, dar târgurile de Crăciun sunt pline de standuri unde se găsesc o sumedenie de suveniruri – păpuşile tradiţionale, cristalurile de Boemia, dar şi decoraţiuni de Crăciun, jucării, bijuterii, ceramică. De asemenea, sunt foarte multe standuri pentru mâncăcioşi – de la cârnaţi tradiţionali, la castane coapte sau turtă dulce şi până la vin fiert sau numeroasele sortimente de bere cehă.

Târgul de Crăciun din Praga
Târgul de Crăciun din Praga

Barcelona – cel mai „pios” târg de Crăciun

Unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din Barcelona este cu siguranţă Fira de Santa Lucia, cea mai veche piaţă de Crăciun din Barcelona. Acest târg dedicat tradiţiilor de Crăciun, are loc în fiecare an înca din anul 1786. Târgul este situat în apropierea Catedralei din cartierul Gotic. Aici are loc un concurs al celor mai frumoase scene de Crăciun, majoritatea fiind inspirate din  Biblie, iar de peste tot se aud coruri cântând colinde.

Târgul de Crăciun din Barcelona
Târgul de Crăciun din Barcelona
Târgul de Crăciun din Barcelona
Târgul de Crăciun din Barcelona

Sursa: atterrir.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here