Tot mai mulţi români îşi fac planuri de vacanţă, gândindu-se să rezerve locuri pentru destinaţii precum Grecia sau Bulgaria. Chiar dacă acum, uitându-ne la numărul total al cazurilor de coronavirus, aceste două ţări par sigure, situaţia se poate schimba radical extrem de repede.

Exemplul unei ţări balcanice este edificator în acest sens. După săptămâni la rând, în care numărul zilnic al cazurilor nu trecea de 10-20, în ultimele trei zile Macedonia de Nord a înregistrat peste 300 de cazuri de COVID-19. Mâine se întrerupe lucrul în toată ţara, iar transportul în comun va fi suspendat în marile oraşe. Pentru 72 de ore, de la începutul nopţii până dimineaţa, se introduc măsuri de carantină. În capitală şi în marile oraşe ale ţării, va fi interzisă părăsirea locuinţelor pe timpul nopţii.

Bulgaria a permis, în urmă cu două săptămâni, intrarea cetăţenilor care vin din Macedonia, fără a fi băgaţi în carantină. Astăzi, Bulgaria a anunţat că reintroduce carantina de 14 zile pentru cei care sosesc din Macedonia de Nord. În concluzie, nu vă grăbiţi să vă faceţi rezervări pentru Grecia, Bulgaria sau mai ştiu eu pentru ce alte destinaţii. Deşi acum, se dau sigure, situaţia se poate schimba extrem de repede. În actuala Republică a Macedoniei de Nord, situaţia s-a schimbat in doar trei zile. Autorităţile sanitare macedonene pun această creştere pe seama măsurilor de relaxare luate în ultima perioadă

sursa dnevnik.bg


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Vaccinul chinezesc Sinovac e apă de ploaie. Sute de medici vaccinaţi cu două doze, infectaţi cu Covid-19
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here