Ce spun românii despre semnificația zilei de 1 decembrie

0

Tragicomedie în satele din inima Bărăganului. O parte din sătenii din comuna buzoiana Smeeni, habar nu au de semnificația Zilei Naționale, cu toate că mulți dintre ei sunt oameni în vârstă, trecuți prin viață. Ziua Nationala a Romaniei, 1 decembrie. O zi cu care toti romanii ar trebui sa se mândrească deoarece in aceasta zi in urma cu 98 de ani, pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, Transilvania s-a unit cu patria mama.

Deși acestea se repeta in fiecare an pe aproape toate posturile TV, iată ca printre locuitorii unui sat din inima Bărăganului, încă nu se știe ce semnificate are 1 decembrie.

Clipul, postat pe pagina o pagina de Facebook ce poarta numele de COMUNA SMEENI, a vrut sa traga un semnal in ideea ca orice roman ar trebui sa ştie ce reprezintă Ziua Națională pentru el. Întrebați de reporter despre semnificația zilei de 1 decembrie, sătenii în frunte cu viceprimarul au dat răspunsuri hazlii, care mai mai de care mai rupte de realitate.

Mai grav este că tonul aberațiilor de ziua națională a fost dat chiar de către un oficial al comunei. Întrebat despre ce semnificație are pentru el ziua de 1 decembrie, viceprimarul comunei a încercat să se eschiveze spunând că are o problemă și îl doare în gât, scrie stiridebuzau.ro.

Despre data la care se sărbătorește Ziua Națională, unii săteni au recunoscut cinstit că nu au habar iar alții au găsit răspunsuri fiecare după cum l-a tăiat capul. Cel mai surprinzător a fost cel al unui bătrân care,  fără sa se gândească prea mult, a concluzionat ca pe 1 decembrie se sărbătorește Ziua Copilului. Cu toate acestea oamenii încă mai cred că sunt plini de patriotism…

Reacțiile oficialilor din localitate nu au întârziat să apară: „Întotdeauna am fost îndrăgostit de locul natal, de satul meu Smeeni, ca dovadă că nu am părăsit niciodată aceste meleaguri. Sunt mândru că sunt român având în vedere istoria neamului, iubesc țăranii cu toată neștiința lor de carte, am încredere în copii și cred ca în viitor vor schimba fața satului Smeeni și a comunei în general, însă nu ăsta e gradul de cultură al satului nostru.

Recomand moderatorului acestui site mai multă responsabilitate atunci când postează un material și mai mult respect pentru locuitorii acestui sat. Aceste imagini sunt vizionate de oameni care nu ne cunosc, iar imaginea noastră poate avea de suferit. Repet nu acesta e gradul de cultură al locuitorilor din comuna Smeeni„, a ținut să precizeze consilierul primarului din comuna Smeeni.

Iata mai jos un clip cu oameni, care cu părere de rău, trebuie sa recunoaștem, întâlnim în aproape toate satele din Romania.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here