Stela Popescu a rostit un adevăr crunt într-un monolog memorabil care va rămâne în istorie

0

10Mii de telespectatori au lăcrimat când au ascultat monologul tragic al Stelei Popescu în episodul 5 din sezonul al 8-lea, al serialului Las Fierbinţi, difuzat de Pro Tv.

Îndrăgita actriţă a interpretat, culmea, în cadrul acestui serial de comedie, o partitură tragică ce dezvăluie trista realitate a învăţământului rural actual.

Pe o ţesătură epică aparent simplă, monologul pune pe tapet cele mai mari probleme ale educaţiei copiilor de la ţară: pe de o parte, valoarea unora dintre elevi, iar pe de alta, lipsa profesorilor, slaba pregătire a unora dintre ei, spaţiile şcolare jalnice, frigul din sălile de clasă, influenţa unor oameni care nu au habar de pedagogie asupra psihicului fragil al copiilor.

Contextul: Celentano, bețivul satului, și Firicel a lu’ Cimpoaie merg în biroul directoarei (Stela Popescu) pentru a se plânge că suplinitoarea de chimie le cere bani copiilor pentru a-și lua produse cosmetice.

Pe fondul soluţionării acestei reclamaţii, actriţa face afirmaţii cutremurătoare: „Toți profesorii pleacă la București, în orașele mari. Nimeni nu mai vrea să vină aici. Am scris la minister, am vorbit la inspectorat, am vorbit cu colegii mei – nu sunt soluții. De parcă aici nu ar fi copii de valoare (…) Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia.

Ca menajeră…Dar dacă mă gândesc, de ce să stea aicea să-și piardă viața. Când se poate duce în Italia, să îngrijească pe cineva… Să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învățământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a și scufundat…”


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here