Articole adăugate recent

10Mii de telespectatori au lăcrimat când au ascultat monologul tragic al Stelei Popescu în episodul 5 din sezonul al 8-lea, al serialului Las Fierbinţi, difuzat de Pro Tv.

Îndrăgita actriţă a interpretat, culmea, în cadrul acestui serial de comedie, o partitură tragică ce dezvăluie trista realitate a învăţământului rural actual.

Pe o ţesătură epică aparent simplă, monologul pune pe tapet cele mai mari probleme ale educaţiei copiilor de la ţară: pe de o parte, valoarea unora dintre elevi, iar pe de alta, lipsa profesorilor, slaba pregătire a unora dintre ei, spaţiile şcolare jalnice, frigul din sălile de clasă, influenţa unor oameni care nu au habar de pedagogie asupra psihicului fragil al copiilor.

Contextul: Celentano, bețivul satului, și Firicel a lu’ Cimpoaie merg în biroul directoarei (Stela Popescu) pentru a se plânge că suplinitoarea de chimie le cere bani copiilor pentru a-și lua produse cosmetice.

Pe fondul soluţionării acestei reclamaţii, actriţa face afirmaţii cutremurătoare: „Toți profesorii pleacă la București, în orașele mari. Nimeni nu mai vrea să vină aici. Am scris la minister, am vorbit la inspectorat, am vorbit cu colegii mei – nu sunt soluții. De parcă aici nu ar fi copii de valoare (…) Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia.

Ca menajeră…Dar dacă mă gândesc, de ce să stea aicea să-și piardă viața. Când se poate duce în Italia, să îngrijească pe cineva… Să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învățământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a și scufundat…”


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Se schimbă tradiția Botezului pruncilor. Aceștia nu vor mai fi botezați de preoți prin scufundarea cu capul în apă. Decizia aparține unui înalt prelat al BOR
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here