Truc pentru gospodinele aflate în criză de timp! Cum pot să decongeleze carnea în 5 minute?

Luați două cratițe de metal si le puneți în chiuvetă. Una dintre ele va fi întoarsă cu fundul în sus. Se pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umpleți-o cu apă si puneți-o peste carne.

0

Se întâmplă uneori să veniți de la serviciu și să trebuiască să pregătiți în grabă prânzul sau cina,iar carnea nu s-a decongelat. Cum poate cineva să o dezghețe într-un interval scurt de timp ?

Iată ce puteți face:

Poti sa decongelezi o friptura in 5 minute spun cei de la RocketNews24. Metoda au preluat-o de la un post de televiziune din Taiwan in care o bucata de carne groasa de 1cm este decongelata in cel mai scurt timp. Tot ce ai nevoie sunt doua oale din aluminiu si apa.

Conform stirileprotv.ro, trebuie doar sa  pui prima oala cu baza in sus in chiuveta si sa asezi bucata de carne peste ea. Apoi, umple cealata oala cu apa (rece) si aseaza-o peste bucata de carne. Dupa 5 minute, in care nu trebuie sa faci nimic suplimentar, carnea va fi decongelata. Pare greu de crezut, dar se poate.

Pentru secretul de bucătărie există o explicație. Metalul este un bun conducător de căldură, deci și aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, eficientă pentru a decongela alimente.

Atunci când o bucată de carne este presată între două oale de aluminiu se mărește suprafața cu care carnea intră în contact cu temperatura din cameră, ceea ce ajută la decongelarea rapidă.

Citeste mai multe pe :ampress.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here