Ucigaşul Mihaelei Runceanu îşi trăieşte viaţa departe de România. Imagini cu criminalul celebrei cântăreţe, la 10 ani de la eliberare

1

Eliberat după 17 de ani de detenţie pentru că a ucis-o pe Mihaela Runceanu, Daniel Cosmin Ştefănescu (48 ani) a fugit la aproape 3.000 de kilometri distanţă de România ca să-şi refacă viaţa.

La 1 noiembrie 1989, Mihaela Runceanu, una dintre cele mai iubite soliste din România, a fost ucisă cu cruzime. Artista a fost ştrangulată cu un cablu de telefon, apoi i s-a dat foc. Principalul suspect, un amic al artistei, Cosmin Ştefănescu, a fost găsit vinovat şi condamnat la 25 de ani de închisoare, deşi a susţinut tot timpul că i-au fost înscenate acuzaţiile. Cosmin a fost graţiat în 2006, printr-un decret semnat de Ion Iliescu.

Potrivit click.ro, după eliberare, Cosmin Ştefănescu a încercat să se angajeze,  mai întâi, ca vânzător la un magazin de haine, din Capitală. Doar că lumea a început să-l recunoască, iar curiozităţile erau din ce în ce mai multe cu privire la ce i s-a întâmplat Mihaelei Runceanu. Cosmin nu a mai putut face faţă întrebărilor şi s-a retras în casa părintească, într-o localitate de lângă Bucureşti.

Libertatea, după cei 17 ani de detenţie, s-a dovedit mai grea decât şi-ar fi imaginat. Şi asta din cauza problemelor de reintegrare în societate. Salvarea lui a venit, recent, din partea unor prieteni care au rămas alături de el în tot acest timp şi i-au oferit posibilitatea de a lucra, însă departe de România. ”Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc”, a declarat Cosmin pentru sursa citată. 

Licenţiat în psihologie, bărbatul şi-ar dori să-şi echivaleze studiile pentru a renunţa la munca de jos şi a practica o meserie pe măsura studiilor sale. Oricum ar fi, viaţa din Anglia îi prieşte. Cosmin se distrează în fiecare weekend alături de prietenii lui şi bat la pas marile oraşe de-acolo, dovadă şi zecile de poze pe care aceştia le fac la fiecare călătorie.

Daniel Cosmin Ştefănescu a fost acuzat că a ucis-o cu brutalitate pe Mihaela Runceanu (34 de ani) în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1.00, în propria ei casă. Artista a fost strangulată cu cablul de la telefon, apoi arsă cu cruzime, când era încă vie. Mihaela Runceanu îl chemase pe Daniel Cosmin Ştefănescu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, în garsoniera ei din Dristor, să vadă împreună un film la video. Erau amici de aproape un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoştinţă.

Cântăreaţa era supărată şi tocmai de aceea nici nu a rămas să vadă pelicula până la capăt. I-a spus bărbatului că merge să facă o baie şi apoi la culcare. S-au înţeles ca el să plece, atunci când se termină filmul. Însă, potrivit rechizitoriului, după ce artista a adormit, Daniel a sugrumat-o cu un cablu de telefon şi apoi a dat foc locuinţei. Ştefănescu a fost condamnat la 25 de ani de puşcărie, dar a fost eliberat în 2006, după 17 ani.

Sursa: click.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

  1. Asasinul Mihaelei Runceanu nu putea fi gratiat in 2006 de catre Ion Iliescu deoarece in 2006 nu mai era presedinte de 2 ani. Iar Basescu care era presedinte in 2006 sigur nu l-a gratiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here