Dacă marile firme auto ar crea modele de motoare ca cel de la această mașină, industria auto nu ar mai fi dependentă de petrol.

Gheorghe Bordeianu, un inginer din Bacău, a inventat motorul care funcţionează pe bază de hidrogen. Invenţia a testat-o pe mașina sa (un Cielo cumpărat la mâna a doua din Spania).  Dispozitivul funcţionează cu un amestec de apă, oţet, cola sau chiar urină. Maşina ecologică  arde hidrogen şi elimină oxigen. Gheorghe Bordeianu şi-a testat maşina şi la RAR, iar rezultatele în privinţa emisiilor au fost zero.

„Orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcționează cu oțet şi cola, chiar si cu urina” a spus inginerul băcăuan.

Gheorghe Bordeianu afirmă că orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri, se poate circula chiar şi 5.000 de kilometri. Secretul constă în generatorul de ioni, care separă hidrogenul de oxigen.

Maşina are nevoie de benzină doar pentru a fi pornită, iar după asta motorul funcţionează cu amestecul de apă, oţet, cola sau chiar urină.

RECOMANDARE
Andreea Esca a confirmat că s-a infectat cu Covid-19: „Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii... Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit!”

Sursa:soferi.bizVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Indecența de acum mai bine de 100 de ani pe plajele din Mamaia
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here