Articole adăugate recent

Polgar Levente Ioan a alergat, de 1 Decembrie, 30 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional al României, informează  Alba24.ro.

Iniţiativa sportivului de 35 de ani, care și-a pierdut o mână într-un accident feroviar, pe când avea doar 6 ani, a avut rolul de a evidenţia respectul său pentru militarii care au murit apărându-și țara și pentru cei care luptă în continuare în teatrele de operaţiuni din diferite colțuri ale lumii.

„Am avut această iniţiativă de a alerga de la Alba Iulia la Aiud în cinstea soldaţilor răniţi, veterani ai diferitelor teatre de operaţiuni, care vor participa la jocurile olimpice Invictus 2017 din Canada. Este prima dată când vor participa şi militari români la acest eveniment”, a declarat Polgar Levente Ioan pentru Alba24.ro.

Sportivul a declarat pentru adevarul.ro că aleargă şi pentru cei căzuţi pentru apărarea patriei. „Sacrificiul impune respect”, afirma el.

În cursa de la Alba Iulia la Aiud, lungă de 30 de kilometri, Polgar Levente Ioan a fost însoţit de un prieten, Mircea Mureşan, cadru militar la Aiud.

Cei doi au pornit de la Aiud în jurul orei 7.30 şi au ajuns la Alba Iulia în jurul orei 10.00, pentru a participa la evenimentele de Ziua Naţională din Alba Iulia.

Originar din Aiud, Polgar Levente Ioan aleargă maratoane şi ultramaratoane. A stabilit în iulie un nou record naţional, când a traversat România de la vest la est și a alergat 1.011 kilometri în 14 zile.

Polgar Levente Ioan se implică și în acțiuni umanitare și în diverse cauze ale asociaţiilor Persoanelor cu Handicap Neuromotor România şi „Little People Romania“, relatează adevarul.ro.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here