Un adolescent a câştigat 400.000 de dolari cu un filmuleţ în care explică teoria relativităţii, pe înţelesul tuturor! (Video)

0

Ryan Chester, un licean din Ohio, a explicat în termeni simpli însoţiţi de imagini adecvate, teoria relativităţii formulată de celebrul fizician Albert Einstein.

Filmuleţul de numai 7 minute i-a adus adolescentului un premiu în valoare de nu mai puţin de 400.000 de dolari, din care 50.000 de dolari au fost atribuiţi profesorului sau de fizică, Richard Nestoff, iar 100.000 de dolari şcolii sale, North Royalton High, din suburbiile oraşului Cleveland, pentru finanţarea unui nou laborator ştiinţific, precizează IFLScience.

Acesta reprezintă cel mai recent premiu din seria Breakthrough Prizes, care urmăreşte să promoveze importanţa stiinţelor şi să recunoască vârfurile din domenii precum matematică, biologie şi fizică.

Breakthrough Prizes a fost fondată în urma cu 3 ani de giganţi ai Silicon Valley, printre care Sergey Brin (cofondatorul Google) şi Mark Zuckerberg (cofondatorul Facebook) şi ofera premii care variază între 100.000 şi 3 milioane de dolari pentru reusite care promit o carieră de succes, dar şi pentru cercetători care au facut descoperiri fundamentale.

La competiţia Breakthrough Junior Challenge, aflată la prima ediţie, au aplicat peste 2.000 de elevi din zeci de ţări. Tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani au creat şi au trimis videoclipuri în care au explicat o idee ştiinţifică importantă.

Potrivit Washington Post, câştigătorul acestei prime ediţii, Ryan Chester, va folosi cele 250.000 de dolari care i-au revenit pentru a aplica la mai multe univeristăţi pe care nu le luase până acum în considerare, doarece nu dispunea de banii necesari.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here