E mai sănătoasă, dar un brutar dezvăluie cum se fabrică uneori pâinea neagră

0

Unul dintre primele sfaturi pe care trebuie sa le urmati atunci cand vine vorba de o nutriție sănătoasa este sa inlocuiti painea alba cu painea neagra sau cu painea de secara. Problema este ca aceasta paine neagra sau de secara nu este intotdeauna ce se crede!

Peste 90% din painea neagra de pe piata din Romania contine coloranti si diverse substante nocive organismului.

Painea poate avea o culoare inchisa, care provine din substantele care de fapt nu ar trebui sa fie plasate in paine. Se adauga cafea, cacao, culoranti naturali (mai rar) dar artificiali din abundenta, vin rosu, si multe altele … „, a marturisit pentru secretele.com, un brutar recunoscut din zona Olteniei, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Nici painea de secara nu este prea departe de cea neagra. Marea majoritate a painii de secara contine doar 30% faina de secara„, ne-a marturisit acelasi brutar.

Cea mai mare problema este ca noi, oamenii simpli, nu stim exact ce cantitate de faina se foloseste la fabricarea ei, intrucat dupa coacere, nu se mai poate determina.

Iata mai jos cum puteti recunoaste o paine neagra sau de secara contrafacuta chiar la voi acasa:

Pune o felie de paine neagra sau de secara intr-un castron cu apa. Daca apa se coloreza, inseamna ca painea contine coloranti. Drept urmare cred ca ar fi mai bine sa incercati alt producator de paine.

Painea neagra si de secara este mult mai compacta, avand o structura mai densa. Deci, doua paini identice ca marime, una alba si una neagra, trebuie sa fie diferite ca greutate. Cea neagra trebuie sa fie mai grea.

– Paine neagra si cea de secara trebuie sa aiba pori adanci si sa fie mult mai mica decat cea alba.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here