Un izvor din inima Banatului este sursa uneia dintre cele mai rare APE MINERALE din lume

0

Dumnezeu a binecuvântat România cu numeroase resurse naturale, iar una dintre acestea este apa minerală. Apa din izvoarele Calina se află printre cele mai apreciate ape minerale din lume, fiind servita de-a lungul istoriei la mesele de la Curtea Imperiala de la Viena.

Atestarea izvorului dateaza inca din anul 1886, iar in inscrisurile oficiale de la muzeul Ocna de Fier este specificat ca asigura apa intregii comunitati din acea vreme, fiind, de altfel, singura sursa de apa din regiune, scrie Opinia Timişoarei.

Acelasi izvor din inima Banatului este, in prezent, sursa de la care provine apa minerala naturala Perenna Premier.

Apa din sticlele Perenna este preluata din izvorul situat la baza Varfului Moghila si transportata 4 kilometri, pana la fabrica de imbuteliere din frumoasa asezare caraseana Calina.

 

Apa minerala naturala izvoraste din piatra de calcar, iar pana a ajunge la suprafata se filtreaza prin sisturi cristaline de cateva sute de metri, din care isi ia toate proprietatile care o fac atat de deosebita. La puritatea apei contribuie insa si faptul ca solul din zona nu este deloc afectat de lucrari agricole, substante chimice sau poluare.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care Perenna Premier a fost desemnata drept una dintre cele mai rare ape minerale naturale de pe planeta. O comparatie facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii intre apele minerale din intreaga lume a aratat ca Perenna Premier este identica, in proportie de peste 96%, cu apa Evian. Rezultatele analizelor arata ca atat gustul, cat si calitatile apei Perenna Premier sunt, asadar, precum cele ale celebrei ape din Alpi.

Iar recunoasterea internationala a apei din Banat nu a intarziat sa apara. Apa minerala naturala Perenna Premier s-a clasat intre primele 10 ape minerale naturale plate din lume, la concursul international de ape minerale din SUA – Berkeley Springs 2008.

Un an mai tarziu, in mai 2009, la Bruxelles i-au fost decernate 2 stele si a devenit prima apa minerala naturala din Romania aparuta in faimosul Ghid Michelin.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here