Un român putred de bogat și-a făcut biserică privată!

0

Acest român, dispunând de o avere de peste 12 milioane de euro, şi-a construit propria biserică, o biserică privată.

Stelică Mălăeştean este unul dintre cei mai mari investitori agricoli din Banat. Și-a construit o biserică mare între localităţile Fibiş şi Maşloc, în plin câmp. Medicul veterinar afirma că a dorit să lase ceva în urma lui.

„Nu am avut o problemă anume, sau o viziune, care să mă facă să ridic o biserică. Pur şi simplu, aşa mi-a venit ideea. Am vrut să las ceva în urma mea. Şi în doi ani am construit biserica. Nu e pe firmă. Am construit-o din banii mei. Nici nu contează cât m-a costat, nu se întreabă aşa ceva. Eu nici nu vreau să vorbesc despre acest subiect în presă. Dar vă răspund acum pentru că m-aţi întrebat. Dar în niciun caz nu doresc să-mi fac reclamă sau să epatez”, declara el.

biserica privata
Biserica se află în ferma lui Mălăeştean, chiar pe câmp, la circa 300 de metri de şosea. Este construită pe 200 m2 şi cu tot cu cel mai înalt turn are o înălţime de 20 de metri. La început se începuse lucrul la fundație cu câţiva zeci de metri mai la vale, dar muncitorii au descoperit un cimitir vechi de 1800 de ani.

„Au fost descoperite 18 gropi. Au venit cei de la Muzeul Banatului, arheologii, Poliţia. Am renunţat să continuăm lucrările acolo, am mutat construcţia bisericii cu 30 de metri. Osemintele nu au fost scoase, au rămas acolo. Chiar vreau să amenajăm frumos acolo. M-am gândit că îi vom creştina simbolic pe cei care au fost îngropaţi acolo, pentru că acum 1800 de ani nu erau creştini. O să facem o troiţă acolo”, spunea Stelică Mălăeştean.

El nu vrea să doneze biserica Mitropoliei Banatului, iar pentru slujbe va angaja un preot pe care-l va plăti . „Cei de la Mitropolie sunt încântaţi de biserică. Le-a plăcut. Chiar s-au oferit să mă susţină, deşi nu era nevoie. A venit şi mitropolitul, cu un sobor de preoţi, au ţinut o slujbă de sfinţire. Biserica e pe ferma mea. E în câmp, în jur va fi cultivat cu grâu şi cereale”, a mai zis Mălăeşteanu.

Fermierul nu se oprește aici, vrea să construiască și o mănăstire în fermă. Biserica e făcută. Mai are de ridicat chiliile. „Nu mă grăbesc. Deocamdată mai avem de terminat biserica. Ea este ridicată, este mobilată, candelabrele şi sfeșnicele sunt din Grecia. Numai că mai trebuie pictată în interior. Există o regulă care spune că picturile se pot face după doi ani. Încă nu ştiu nici cine se va ocupa de asta. Apoi o să fac o mănăstire”, a mai declarat Mălăeştean.

Citește mai mult la: adevarul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here