Un senator vrea să interzică vânzarea terenurilor agricole către străini. Solicită înghețarea tranzacțiilor pe trei ani și apoi condiții de reciprocitate

Senatorul Donțu vrea să facă dreptate și pe piața funciară și, de data aceasta.

0

Acest senator cere tranzacții înghețate timp de trei ani și condiții de reciprocitate la achiziția terenurilor agricole! Pentru  achiziționarea de  suprafețe agricole în România,  cetățenii străini vor trebui să respecte aceleași condiții pe care un român le-ar avea de îndeplinit dacă ar lua pământ în țara de origine a cumpărătorului,  prevede un proiect de lege depus în Parlamentul României de un senator social-democrat.

În martie anul trecut, același senator PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, a depus o propunere legislativă prin care să se instituie obligaţia ca 51% din carnea, legumele şi fructele comercializate în supermarketuri să fie din producţie românească.

După un an de la inițiativa sa, proiectul a ajuns lege, reușind să adune votul parlamentarilor pentru ca fermierii români să aibă acces egal în marile magazine ca și producătorii străini.

Senatorul Donțu vrea să facă dreptate și pe piața funciară și, de data aceasta, modificările pe care le aduce nu mai vizează doar persoanele fizice, ci și pe cele juridice, cunoscut fiind  faptul că marile achiziții străine sunt făcute prin fonduri de investiții sau companii multinaționale.

Mai mult, Donțu vrea să schimbe legislația actuală pentru ca timp de trei ani să se suspende vânzarea terenurilor către cetățenii străini și firmele acestora! Apoi, senatorul vine cu o serie de modificări la legea 17/2014, modificări care să intre în vigoare doar după ce expiră acei trei ani de ”îngheț”.

Sursa: agrointel.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here