Un student roman din Italia oferă refugiaților casa din Romania

5

Studentul român din Milano s-a hotarât să lase refugiații în casa lui din Arad. El a afirmat că membrii familiei sale au fost expulzați de ruşi din Bucovina. Tânărul pe nume Tudor Cârstoiu are 26 de ani. El a plecat din țară în urmă cu şase ani, pentru a studia la Universitatea Comercială „Luigi Bocconi” din Milano.

Casa pe care o pune la dispozitia refugiatilor este situată la 60 de kilometri de Arad, în satul Şilindia.
Astăzi , studentul face un master în economia şi managementul inovaţiei. Este de asemenea consultant IT.

Despre criza refugiaților afirma ”Cred că în astfel de momente trebuie să fim alături de oamenii care au rămas pe drumuri. Fac asta şi pentru că bunicul meu şi familia sa au fost expulzaţi din Bucovina de Nord. Ruşii i-au scos cu armele din casă. Familia mea ştie ce înseamnă să treci printr-o astfel de dramă”.

”Trebuie să ţinem cont şi de scăderea natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei în Europa. De aceea cred că ambele părţi au de câştigat, atât refugiaţii cât şi ţările care îi vor găzdui. Istoria a dovedit că acolo unde există diversitate şi este acceptată, există şi prosperitate”, a mai spus arădeanul.El oferă o casă tradiţională, cu trei camere, pe care a cumpărat-o împreună cu mama sa în urmă cu doi ani.

Studentul ar vrea ca noii locatari să nu fie radicali religioşi, să îşi dorească să înveţe limba română şi să fie oameni harnici.
Aşteaptă ca autorităţile din România să i-a legătura cu el dacă vor decide să găzduiască refugiaţi și îşi doreşte ca gestul său să fie urmat de alţii.

Sursa: http://ziuadevest.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

5 COMENTARII

 1. Câți dintre voi cei care dezaprobați această inițiativă v-ați opus ca țara și români să n-atingă acest nivel de sărăcie?
  Refugiații în marea lor majoritate au rămas fără case, familii, rude și prieteni și știți de ce(?) pentru că UE și NATO au fost și le-au distrus dreptul la viață.., acum voi le ucideți și ultimul dram de speranță !…
  Cred că mai știți că: cei ce au distrus armata română, acum folosesc angajați (mercenari) în teatre de operațiuni în lumea islamică și asta tot grație trădătorilor de neam și țară.
  A nu se înțelege greșit, eu sunt român și apoi musulman și verticalitatea nu ar trebuie să facă separații etnice și religioase… Oameni sunt și creștinii și musulmanii, priviți lucrurile cu ochii minții și nu vă lăsați manipulați de puterea ocultă globalistă.

 2. ASTA MAI ESTE DE VAZUT AZI- O USA DESCHISA ANRHIEI SI ISLAMULUI ! STUDENTUL ASTA PROBABIL A SCAPAT DE LA CONTROLUL PSIHIC TREBIE CATAPULTAT INTR-O COMUNITATE ISLAMICA !

 3. Sa fie oameni vrednici? Pai arabii sunt lenesi. Sunt recunoscuti pt asta. Degeaba e la studii frate ca are neuronul obosit. Asta cu emigratia e un plan diabolic bn pus la punct. „Semilunada” compenseaza fostele cruciade. E o invazie. Arabii care se antrneaza in poligoane romanesti de tir nu au venit la munca..

 4. Interesant ce spune „europeanul/internationalistul”, in imagine.
  1. Vasazica el considera ca faptul ca familia lui a fost „expulzata” (eu cred ca au venit la mai bine), din Tara de Sus a Moldovei (si NU „bucovina”, aceasta fiind un nume viclean dat de ocupantii habsgurgi, apoi austro-ungari- ca sa uitam ca este Moldova) si a fost primit in judetul Arad, un lucru bun. Dar nu cumva a fost primit pt ca era roman?…De ce nu a incercat sa ramana plece la unguri, la slovaci sau poloni?…
  2. De ce maholedanii, care spune-se, „fug de razboi”, nu se adapostesc unde este pace, in jurul lor: Israel, Iordania, nu mai vb de Arabia Saudita, Emiratele Arabe s.a.m.d.?
  3. Apoi, este el oare dispus sa ofere casa lui unor romani carora le-a luat banca casa, ori altor romani care dorm in canale si care „democratia” si „economia de piata”, MARI valori „occidentale” i-a adus acolo? Le poate oferi lor?
  4. Ce ofera el Romaniei, prin faptul ca i-a primit pe bunicii lui, iar parintii au trait in pace ca sa-l creasca pe el in Romania (chiar daca acum e in pribegie- „la studii” ma iertati)…. mahomedani si probleme te termen lung? Asta merita tara asta (cu mil de morti doar in cele 2 Razboaie Mondiale, cu Sfinti in Inchisori, cu muzica populara si atatea altele), drept rasplata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here