Unele medicamente pot face mai mult rău decât bine! Protejezi stomacul, dar poți deteriora creierul!

Medicii au ajuns la concluzia că riscul este cu 44% mai mare decât în cazul persoanelor care nu au luat acest medicament.

0

Există medicamente pentru indigestie și arsuri la stomac care cresc riscul de demență cu până la 44%, sunt rezultatele unor cercetători germani. Medicii au constatat că persoanele  de 75 de ani care au luat medicamente din grupul denumit inhibitori ai pompei de protoni, precum Omeprazolul sau pantoprazolul, sunt mult mai predispuși acestei boli.

Se știe că milioane de oameni din întreaga lume utilizează aceste medicamente pentru a scăpa de refluxul gastro-esofagian.

Studiul realizat în Germania s-a făcut pe un eșantion format din 74000 de subiecți de peste 75 de ani, din 2004 până în 2011, relatează telegraph.co.uk.

Dintre aceștia, s-au identificat 2950 de persoane care luau în mod constant pastile din grupul „inhibitori ai pompei de protoni” și au dezvoltat demență, medicii ajungând la concluzia că riscul este cu 44% mai mare decât în cazul persoanelor care nu au luat acest medicament.

Alte studii au fost realizate de savanții din Statele Unite de la Universitatea Standford și de cei din Marea Britanie. Deși au ajuns la concluzii similare, specialiștii au fost rezervați în declarații, susținând că sunt necesare și alte investigații.

Sursa: doctorulzilei.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here