Vaccinul anticoronavirus ar putea ajunge pe piaţă mai devreme decât se preconiza

0

Vaccinul anticoronavirus ar putea ajunge pe piaţă mai devreme decât se preconiza. Directorul general al companiei farmaceutice americane Moderna Therapeutics, Stéphane Bancel, a anunțat într-un interviu pentru Le Figaro că dacă testele clinice sunt reușite ar putea furniza primele doze de vaccin către personalul medical și pacienții cu grad mare de risc încă din această toamnă, noteaza g4media.ro

Vaccinul dezvoltat de Moderna Therapeutics este unul dintre vaccinurile-candidat aflate în stadiu avansat de testare, având sprijinul National Institutes of Health (din cadrul Departamentului American al Sănătății).

Directorul companiei a anunțat că pe 16 martie a fost lansată faza 1 a studiului clinic, cu teste pe 45 de persoane din Seattle. Cu acordul FDA, agenția americană a medicamentului, compania va grăbi testările din fazele 2 și 3, astfel încât, dacă toate rezultatele sunt bune, în toamna anului vaccinul va putea fi livrat către primele câteva mii de persoane.

Stéphane Bancel a mai anunțat că firma americană crește progresiv capacitatea fabricii din Boston astfel încât să poată produce lunar câteva milioane de doze de vaccin.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here