ȘTIRE importantă pentru creștini. (VIDEO) Arheologii au deschis Mormântul lui IISUS pentru prima dată în sute de ani

Mormântul în care trupul lui Iisus este considerat a fi fost pus după răstignire a fost expus de o echipă de restaurare, pentru prima dată în câteva secole.

0

Articole adăugate recent

Arheologii au îndepărtat stratul de marmură care sigila mormântul din Biserica Sfântului Sepulcru – sau Biserica Sfântului Mormânt -, într-un efort de a ajunge la ceea ce crede că este suprafaţa de rocă pe care a fost pus trupul lui Isus.

Conform Adevarul.ro, operaţiunea face parte dintr-o restaurare delicată în valoare de 4 milioane de dolari a celui mai sacru monument al creştinătăţii.

Potrivit traditiei creştine, trupul lui Isus Hristos a fost pus pe un „pat de înmormântare” tăiat într-o peşteră de calcar, în urma răstignirii sale. Credinţa creştină spune că Hristos a înviat după moarte, iar femeile care au venit să îi ungă trupul la trei zile după înmormântare au spus că nu găsit rămăşiţe. Istoricii au crezut pentru multă vreme că peştera originală, identificată la câteva secole după moartea lui Isus ca mormântul lui, a fost distrusă cu ani în urmă. Însă un arheolog care însoţeşte echipa de restaurare a declarat că testele radar penetrante au stabilit că pereţii peşterii sunt, de fapt, în picioare – la o înălţime de aproape doi metri şi conectaţi la roca de bază – în spatele panourilor marmorate ale camerei din centrul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Acum, echipa de restaurare va putea examina roca pe care a fost depus Iisus, odată cu îndepărtarea plăcii de marmură. O analiză a rocii iniţiale le-ar putea permite cercetătorilor să înţeleagă mai bine nu numai forma originală a camerei mormântului, dar, de asemenea, şi modul în care mormântul a evoluat ca punct central al veneraţiei când a fost identificat pentru prima dată de Elena, mama împăratului roman Constantin.

Citeste mai multe pe: Adevarul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Enigmă a Bibliei aproape de a fi dezlegată. Unde a copilărit Iisus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here