VIDEO: Cea mai frumoasă statuie din lume inspirată dintr-o poveste de iubire cu sfârşit tragic!

În Batumi, Georgia, există o sculptură neconvenţională ale cărei elemente se întrepătrund, timp de 10 minute, în fiecare seară

0

Iubirea cu sfârșit tragic a fost tema care a inspirat sculptorul Tamara Kvesitadze să ridice în Georgia, o statuie unică în lume, ca formă și mesaj. Grupul statuar e format din două corpuri imense din oţel,  care sunt construite în aşa fel încât să poată trece una prin cealaltă.

Statuia iubirilor cu sfârșit tragic se concretizează într-un monument înalt de 8 metri, reprezentând un bărbat și o femeie. Se află pe litoralul din Batumi, Georgia, simbolizând un tânăr de origine musulmană, Ali, și o prințesă georgiană – Nino, dintr-un celebru roman, scris în 1937.

Romanul, publicat de autorul azer Kurban Said, ilustrează o poveste de iubire din Caucaz, ce a avut loc în timpul Primului Război Mondial. Pentru că prezenta o contradicție religioasă dintre creștinism și islam, povestea de dragoste dintre cei doi tineri nu a avut sorți de izbândă. Pe lângă faptul că este citită și azi, această istorie de iubire cu sfârșit tragic a inspirat și crearea acestei statui impresionante, concepute în 2007, dar instalate abia în 2010, fiind intitulată „Ali și Nino”.

Cele două figuri ale statuii sunt construite din oțel, după o tehnică specială și se mișcă în fiecare seară, la ora 19.00, se „sărută”, se „îmbrățișează” trecând una prin cealaltă, apoi se despart, durata întregului ciclu fiind de doar 10 minute.

Sursa: metropotam.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here